FAQ

Wat is 5th Season?

5th Season is dé gedroogde fruit snack voor iedereen met gezonde trek: 100% natuurlijk, vol mineralen, vezels en vitaminen, ZONDER toegevoegde suikers, glutenvrij en laag in calorieën. De perfecte manier om te genieten van vers fruit in een zakje, zonder schillen of morsen.

Hoe belandt het vers fruit in een zakje?

Leuk dat je het vraagt! Al onze aardbeien, mango’s, ananassen, frambozen, appels, bosbessen en bananen worden geplukt op het moment waarop het fruit optimaal van smaak, kleur, en vorm is. Het geplukte fruit bevriezen we daarna in een versneld proces om de zoete smaak, mineralen en vitaminen te behouden. Eenmaal bevroren belandt het fruit in een ruimte waar we alle lucht onttrekken (dit noemen we een vacuüm) en waar we tegelijkertijd langzaam warme lucht toevoegen tot maximaal 40⁰C. Dit zorgt ervoor dat het bevroren ijs direct wordt omgezet in gas waardoor het fruit in optimale conditie, vorm en structuur blijft. Als al het water is verdampt ontstaat een knapperig stukje fruit, vol van smaak dat je meeneemt in ons handige zakje.

Wat is het verschil tussen gevriesdroogd fruit en (zon)gedroogd fruit?

Het belangrijkste verschil en voordeel is het ‘vacuüm’-proces dat ervoor zorgt dat elk fruitje op een lage temperatuur ijsvrij wordt gemaakt. Doordat er geen oven of hoge temperatuur aan te pas komt behoudt ieder 5th Season-fruitje zijn volledige voedingswaarde, smaak en vorm én blijft het lang houdbaar (circa 18 maanden).

Hoeveel fruit zit er in één zakje?

Ieder zakje staat gelijk aan 80 gram vers fruit.

Ik ben vegan/vegetarisch.

Geen probleem! Al onze fruitjes zijn gemaakt van 100% echt fruit. Niks anders.

Wordt er suiker toegevoegd?

Er wordt GEEN suiker toegevoegd. De zoete en volle smaak die je proeft, dat is 100% de smaak van het originele fruit.

Is 5th Season glutenvrij?

Ja. Al onze producten zijn glutenvrij.

Hebben jullie ook biologische fruitjes?

Zeker. Bekijk onze biologische reeks bestaande uit: Fruit Salade, Ananas, Mango & Framboos en Banaan & Bosbessen.

Is 5th Season duurzaam?

Ja. En daarop zijn we erg trots. Ons fruit worden op ethisch verantwoorde en duurzaam- gecertificeerde wijze geteeld en geproduceerd in o.a. Egypte, Polen, Spanje, Turkije, Costa Rica en Peru. Daarnaast doneren we EUR 0,01 per verkocht item aan Farm Africa, een organisatie die (vrouwelijke) boeren in Oost-Afrika helpt ontwikkelen.

Hoe lang is een geopende verpakking houdbaar?

Voor de beste 5th Season ervaring adviseren we je de fruitjes te consumeren direct na openen van het zakje.

Is 5th Season ook geschikt voor kinderen?

Absoluut. Al onze fruitjes bevatten 100% echt fruit waardoor het ideaal is als tussendoortje of gezonde snack. Bij hele jonge kinderen adviseren we toezicht tijdens consumptie omdat de vorm van een fruitje mogelijk kan blijven steken in de keel.

Ik heb een ernstige noten allergie. Kan ik 5th Season eten?

Hoewel onze producten GEEN noten bevatten worden ze verpakt in een fabriek waar notenproducten in omloop zijn en nemen we liever geen risico. Sorry .

Zijn jullie ook in de supermarkt te koop?

In Nederland vind je ons o.a. bij Albert Heijn, JUMBO, Marqt, Crisp, Getir, Gorrillas en Flink.

Ik heb een vraag of klacht. Waar kan ik terecht?

Mail je vraag, suggestie of klacht naar hello@5thseasonfruit.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!