Trotse partner van Farm Africa

Post5

5th Season is erg trots op haar samenwerking met Farm Africa, om vrouwelijke boeren in Oost-Afrika te helpente floreren, niet alleen teoverleven. Voor elk verkocht zakjedoneren we 1 cent aan Farm Africa. Samen kunnen we nog veel meer vrouwelijke boeren zoals Grace helpen! Lees hieronder het verhaal van Grace.

Waarom juist de vrouwelijke boeren? Omdat zij vaak te maken hebben met een magere oogst, niet vanwege het slechte weer of de slechte kwaliteit van de grond, maar vanwege hun geslacht–of, beter gezegd, vanwege een dicht web van wetten, beleidsmaatregelen, programma’s en gewoonten die hen een aanzienlijk nadeel opleverenten opzichte van mannelijke boeren.

De veertigjarige moeder van zeven kinderen Grace Arineitwe neemt deel aan het koffieproject van Farm Africa in Kanungu, in het westen van Oeganda.

“Voordat ik bij het project van Farm Africa betrokken raakte, produceerde ik koffie van slechte kwaliteit, omdat ik vroeger alle kersen van de tak plukte, of ze nu rijp waren of niet. Dit zorgde voor lagere prijzen en dus lage inkomsten. Nu ben ik lid geworden van Farm Africa en ben ik ook voorzitter van de Kayonza-koffietelerscoöperatie. In de nabije toekomst zou ik graag een grote boer zijn, hoogwaardige producten produceren, een mooi huis bouwen en ervoor zorgen dat mijn kinderen goed onderwijs krijgen.”

Klik hier voor meer informatie over Farm Africa en haar projecten.

Afbeelding: Farm Africa,Jjumba Martin

Vorige
Volgende